Hello 40!

Elle: A végzetes játszma

Elle: A végzetes játszma

94fc7a0f4c576faa69e08dbba7d105ab.png

Én 100%-ig biztos vagyok abban, hogy Isabelle Huppert Oscart fog kapni február 26-án. Az Elle című film, ugyanis egy mestermű. Karácsony óta hezitáltunk a pasimmal, hogy megnézzük-e, "biztos lehangoló lesz, mégis csak egy megerőszakolásról szól ", szóval hárítottunk, és inkább néztük a Tabu-t Thomas Hardy-val meg a Fortitude-öt. Amúgy mindkettő kiváló, máskülönben ugye, nem néznénk.

Aztán pár napja azt mondtam, hogy mégiscsak Golden Globe-ot kapott érte, meg minden kritika isteníti, meg kell nézni végre.

Minden perce megérte, azt kell, hogy mondjam.

Kiszámíthatatlan, bekategorizálhatatlan és szórakoztató. Persze azért nem fogunk hangosan nevetni, mert a film komoly témákat feszeget, és mégis pont olyan film, amiért érdemes moziba menni. 

Anélkül hogy túl sok mindent elárulnék. 

elle.jpg

Michèle Leblanc, egy videójátékfejlesztő cég egyik tulajdonosa, 60 körüli, és jól néz ki. Ezt azért is írom így le, mert ebben a filmben teljesen természetes például, hogy egy nőnek 60 felett is van szexuális élete, sőt akarják őt a férfiak. Huppert 63 éves amúgy.

Ahogy a film címe is jelzi, Elle, (ami franciául a személyes névmás női alakja), ez a film róla szól. Arról, hogy egyszer nap, egy maszkos férfi, fényes nappal, a lakásában megerőszakolja. Aztán mintha mi sem történt volna, feltakarít, megfürdik, folytatja a napját. Azért vesz egy gázspray-t meg egy kisfejszét.

Michèle igazi jégcsapnak tűnik, mind az irodában, mind a magánéletében. Nem kíméli a környezetében élőket, nehéz vele azonosulni, de mégsem lehet őt utálni. Elvált, szeretőt tart, fiát keményen kontrollálja, az anyja idegesíti, számos szálon kapunk bepillantást az életébe, ráadásul a múltja is terhelt, ugyanis egy tömeggyilkos, börtönben ülő apa is van a képben.

De Michèle nem vállalja az áldozat szerepét, talán emiatt is történik minden a filmben, úgy dönt, majd ő megtalálja a megerőszakolót és sajátos módon szolgáltat magának igazságot.

Jó szórakozást!

P.S. Mi volt az utolsó jó film, amit láttatok? Én most tettem fel a listámra, Huppert egy másik filmjét, magyar címe Eljövendő szép napok.

Elle: A végzetes játszma Tovább
A változatosság gyönyörködtet

A változatosság gyönyörködtet

Amputált, bőrbeteg és 30 feletti modellek a kifutón

Elsőre talán riasztónak tűnhet, pedig az ellenkezője.

A divatipar végre újít és a kifutón nem csak tökéletes alakú, fiatal (fehér) tinilányokat látunk, hanem mindenféle etnikumú, életkorú, sőt fogyatékkal élő modellek is felbukkantak.

A divat ugyanis nem válogat. Csak a divatipar. 

teljes_kepernyo_rogzitese_2017_02_18_01848.jpg

A 22 éves Winnie Harlow vitiligo-ban szenved, ami egy pigmenthiánnyal járó bőrbetegség. Tyra Banks fedezte fel 2014-ben az Instagram-on, azóta modellkedik. A New York Fashion Week-en Marc Jacobs (fenti kép) és a Coach 1941* kifutóján vonult.

winnie_harlow_coach_75th_anniversary_women_aztwp79t_nkl.jpg

Michael Kors new yorki show-ján olyan legendás modellek is vonultak, mint Amber Valetta és Carolyn Murphy, mindketten 40 felett pár évvel és a plus-size modell, Ashley Graham is a modellek között volt.

output_xns1po.gif

A London Fashion Week Teatum Jones bemutatójával kezdett 17-én, a show címe "A Test" volt. 

output_dwleaq.gifA brit designer duó a trendeknek megfelelően vegyes bemutatóval készült, - bár ez a női divathét -, és két fogyatékkal élő modellt is felvonultatott: Kelly Knox bal alkar nélkül született, Jack Eyers-nek pedig 16 évesen amputáltak a jobb lábát.

cb46oearztmwjgswlsewki31mwfdwaldcopzdxomct8rokovyje1s7lhfubs4rtk.jpg

Knox amúgy 2008-ban a BBC3 Britain’s Missing Top Model nyertese volt, ebben a műsorban fogyatékkal élők nők versenyeznek modellszerződésért. 2015-ben Eyers volt az első fogyatékkal élő férfi modell a New York Fashion Wee-en.

A show politikától sem volt mentes, Meryl Streep Golden Globe-en elhangzott beszédéből is lehetett hallani azt a részt, amikor arra reflektál, hogy Donald Trump gúnyt űzött egy fogyatékkal élő újságíróból.

A tervezők szerint, a fogyatékkal élőket ugyanúgy érdekli a divat, mint a nem fogyatékkal élőket.

output_ub5m3a.gif

 

Simone Rocha még tovább ment, nála három 51 feletti modell vonult.

Marie-Sophie Wilson (53), Peter Lindbergh és Mario Testino egykori kedvence, John Galliano szintén egykori múzsája, ugyanis mára francia vidéki háziasszony, elvétve modellkedik.

Benedetta Barzini (74), olasz színésznő és modell, 1966-ban az amerikai Harpers Bazaar szerint a világ 100 legszebb női között volt.

Jan de Villeneuve (71), a hatvanas években kapós modell volt, David Bailey és Norman Parkinson gyakran választották őt fotózásokhoz. Aztán megházasodott, férje az a Justin de Villeneuve volt, aki felfedezte Twiggy-t, majd visszatért a modell szakmába, most hogy már az idősebb modellek is kelendőbbek.

output_axehid.gif

És jöjjön a kedvencem, a jótékonysági szervezet, az Oxfam divatbemutatója, "Divattal a szegénység ellen" címmel. Az Oxfam számos second-hand üzletet üzemeltet világszerte, rengeteg celebrity is adományozza nekik a megunt (designer) ruháikat.  Én nagyon kedvelem, ha látok egyet, rögtön bemegyek. 

Bay Garnett stylingolta a bemutatót, aki a thrift-shopping queen titulussal is büszkélkedhet, amellett, hogy a Vogue szerkersztője, ami azt jelenti, hogy a használt ruha vásárlást művészi szintre fejlesztette (tudjuk, hogy komoly munka a turkálás!), majd szépen bevegyítette ezeket a divat fotózásokba. Majd könyvet is írt erről. A bemutatón felvonultatott ruhák a second-hand chic jegyében adtak ötleteket, és nyilvánvalóan Garnett mindet az Oxfam üzleteiben találta.

A bemutatón vonult a 46 éves brit, arisztokrata Stella Tennant, az 55 éves Bella Freud, Sigmund Freud dédunokája, aki magas is sikeres designer (aranyárban árulja a Ginsberg is God pulóvereit), és a 39 éves Erin_O'Connor

*A Coach márkát eddig is kedveltem, de amióta tudom, hogy az alapító házaspár női tagja, Lilian Cahn magyar volt - és 1923-ban Sátoraljaújhelyen született -, azóta még jobban akarok egy Coach táskát.

A változatosság gyönyörködtet Tovább
Az öregedő színésznők visszavágnak

Az öregedő színésznők visszavágnak

jessica-lange-susan-sarandon-feud-variety.jpg

Igazából nem tudom eldönteni, hogy melyik színésznőt kedvelem jobban, Susan Sarandon-t (70) vagy Jessica Lange-ot (67), de amikor olvastam, hogy egy tévésorozatban fognak szerepelni, akkor már nem is volt ez olyan fontos.

Feud: Bette és Joan címmel, március 5-én debütál a sorozat, amely arról szól, hogy szintén két komoly színésznő, Bette Davis és Joan Crawford éppen forgatják a Mi történt Baby Jane-nel? című filmet, erről tudjuk, hogy nem egy könnyű falat, Davis és Crawford amúgy az életben is legendásan gyűlölték egymást riválisok voltak, így itt is lesz erről szó gazdagon, meg persze a hatvanas évekbeli Hollywood-ról, a öregedő színésznők mellőzéséről (ez most még jobban) aktuális, mindez glamourral és csodás ruhákkal. Na meg a trailerben a színek...

A sorozatot az American Horror Story alkotói készítették, így nem véletlen, hogy Sarah Paulson is benne lesz. Meg Catherine Zeta-Jones (48) is, ő az utóbbi pár évben szabadságon volt, úgyhogy rá is kíváncsi vagyok. Ezenkívül  Kathy Bates, Judy Davis, Alfred Molina és Stanley Tucci.

mv5bmja2oddhy2ytndazzi00mdq5ltljzmytmjcyzmjiy2yxowe1l2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynjy5njm5mja_v1_sy1000_cr0_0_685_1000_al.jpg

mv5bntdmndbjmwmtzjbini00nmixlwe2otktzdvknme5ngnhzjdkl2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynde1mzuxoq_v1_1.jpg

mv5byzczmwuzogqtndbkys00yjmylwe3zgetn2e2mmzlnzy2mjhhl2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynde1mzuxoq_v1_1.jpg

mv5bzmnkmtkwmtktngu2oc00owexlwi3n2etmtg4yje0ndbhowy0xkeyxkfqcgdeqxvynde1mzuxoq_v1.jpg

mv5boduwmzvmyjatotq2zc00zge5ltgyyzgtogqzmjm0y2ywnzdmxkeyxkfqcgdeqxvynde1mzuxoq_v1.jpg

mv5bmju3ndc4mditmzi3zc00owq4ltk0ytqtzjg5nzg5odczmgzhxkeyxkfqcgdeqxvynde1mzuxoq_v1.jpg

mv5bzjm5njhiogetzwvlni00zdyxltlkzgmtody1n2yxody3mwnjl2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynjewntm2mzc_v1_sy1000_cr0_0_1734_1000_al_1.jpg

mv5bzmfhnte5ogytmwrkoc00ztm3lthiyzgtmte4zdi1m2izzdljl2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynjewntm2mzc_v1_sy1000_cr0_0_1736_1000_al.jpg

mv5bowvhodg0ytkty2vlmi00njexlwfhzwytmzuzm2jizjrkzdeyxkeyxkfqcgdeqxvynjeymjqxmzq_v1.jpg

Olivia de Havilland szerepében Catherine Zeta-Jones 

Az öregedő színésznők visszavágnak Tovább
A kor valóban csak egy szám? Avagy ki ne akarna így kinézni 63 évesen?

A kor valóban csak egy szám? Avagy ki ne akarna így kinézni 63 évesen?

58995c54c4d21f4e48625d81_o_f_v2.jpg

Pár napja amikor szembejött velem ez a kép, és elolvastam, hogy hány éves a középen álló hölgy, nyilvánvalóan leesett az állam. 

brinkley-family_0.jpg

Az amerikai Christie Brinkley ezen a képen 63 éves ugyanis. Brinkley sikeres modell volt világéletében, több mint 500 magazin címlapján szerepelt, a Covergirl kozmetikai márka arca volt 25 évig, ilyet mondjuk más modell nem is tudott még elérni.

38 év után újra a Sports Illustrated Swimsuit címlapján, ahol a hetvenes években egymás után háromszor szerepelt, ami szintén egyedülálló teljesítménynek számít.

Szóval nézem Christie Brinkley-t a képen, a 2 lányával - Alexa (31) balra, apukája Billy Joel és Sailor (18) - és mégsem vagyok feldobva. Sőt kicsit rosszul is érzem magam ettől a képtől. És hogy miért?

1. Hogy lehet az, hogy alig öregedett az elmúlt 38 évben? Se egy ránc, se egy bőrhiba nincs rajta. Akkor ez most Photoshop? 

2. Amennyiben nem Photoshop, akkor hogy tudta ezt elérni? Mennyi energia, idő, pénz kellett ehhez? 

3. 63 évesen akkor így kell majd kinéznem? Ez lesz az új sztenderd? A gondolat is riasztó.

4. Minden túl tökéletes rajta. Ez a gondolat is riasztó.

+1. Az meg különösen aggasztó, hogy a vízen is tud járni!

Persze, le a kalappal előtte, nem mindennapi ez a teljesítmény, biztosan én is büszke lennék rá, ha így néznék ki 63 évesen.

De az az igazság, hogy nem akarok így kinézni.

Tény, hogy egyre több márka használ idősebb modelleket/nőket, hiszen lassan rájönnek, hogy az 40-50 feletti korosztálynak van pénze megvenni a designer termékeket és ők nem tudnak azonosulni és nem is akarnak a fiatal, sovány modellekkel, sem az életstílusukkal. Bár amíg még mindig felkapjuk a fejünket, hogy "jé, 50 feletti nő van a poszteren", addig még van min dolgozni.

És ebben az ifjúságot hajhászó világban, igenis jó látni, hogy vannak olyan nők, mint én. Nem tökéletesek.

Nekem sokkal jobban bejön Lauren Hutton a ráncaival a Bottega Veneta kampányban vagy Charlotte Rampling a Loewe képein.

Amúgy a Sports Illustrated nyilván érti a dolgát, hogyan csináljon hype-ot, hiszen tavaly például az 56 éves Nicola Griffin-t tette a Swimsuitsforall címlapjára, és addig ő volt a legöregebb, aki fürdőruhában szerepelt a kiadványaikban.

És nekem ez a koncepció sokkal jobban bejön, mint a tökéletes, vízen járó Christie Brinkley-é.

635907061581134291-nicola-solo-hi-res.jpg

A kor valóban csak egy szám? Avagy ki ne akarna így kinézni 63 évesen? Tovább
Valentin-napi ajándékok magamnak

Valentin-napi ajándékok magamnak

minden_nap_valentin_1.jpg

Őszintén szólva, a Valentin-nap engem hidegen hagy. Mindig is úgy gondoltam, hogy minden nap Valentin-nap kellene, hogy legyen, - főleg amióta nem vagyok szingli, ugye - , így aztán most sem törődöm azzal, hogy mi fog történni a jeles napon nálunk, ugyanis nálunk tényleg minden nap Valentin.

Három éve írtam egy Valentin-napi ajánlót, hogy mit vegyünk szofisztikált nőknek ajándékba, most itt a folytatás, hogy mit vegyünk saját magunknak, azaz felnőtt nőknek ajándékba.

Határidőnapló, jegyzetfüzet, toll...magyarul papír-írószer

Semmitmondnak és praktikusnak tűnhet, de én még nem láttam olyan nőt, aki ilyennek nem tud örülni, ha az nem hétköznappi, úgyhogy ne egy sima  Moleskine-ban gondolkodjunk.

ink_landscape_cropped.jpg

Tom Dixon

Amúgy ha a londoni Liberty London áruházból online rendelünk, kapunk a a csomagba egy olyan lila papírtáskát, mint amikor helyben vásárolunk, ha így adjuk át, még elegánsabb.

swarovski-crystalline-heart-charm-ballpoint-pen-white-5224386-w600j.jpg

Swarovski toll, több fajtában létezik, nem csak Valentin-napra.

Pezsgő

Felejtsük el azt a beidegződést, hogy nőnek nem illik alkoholt ajándékozni, én például csoki helyett szívesebben veszek egy üveg (jó) pezsgőt. A Bortársaságnál például vehetünk ilyen szép, pink champagne-t.

414-82008469-1070236_m.jpg

Virág

Nem elcsépelt ötlet, a virág mindig befutó, de..itt most nem arra gondolok, hogy veszünk egy előre elkészített átlagcsokrot a sarki virágboltban, hanem..mi van, ha életünk szerelme egy héten keresztül minden nap kap egy személyre szóló kis csokrot? Megadjuk a paramétereket, mint kedvenc virágok, színek, formák, és Vera azaz a Floresse mindezt intézi nekünk. 

Kulcstartó

Kis semmiségnek tűnik, de sokkal jobb, mint egy csoki!

Twinset kulcstartó - az Erzsébet téren a Fashion Street-en található, 50%-os leárazás van éppen a teljes téli árukészletre. 

aa6pz7_00066_01-prdd.JPG

 

Kozmetikai kezelés

Ha kényeztetésről van szó, akkor Omorovicza arckezelés. És hogy mi az az Omorovicza?Egy szépségápolási márka, melynek alapja a gyógyító és bőrfiatalító magyar gyógyvíz és a hévízi iszap. Nagyon jó a márka sztorija is, itt írtam róla, egyben ki is próbáltam. Az üzlet és szalon az Andrássy út 2. alatt található. 

15380829_10154805340343267_5282498760405294077_n.jpg

Ékszer

Perszonalizált karkötőt avagy nyakláncot találunk Balilla-nál (Balázs Lilla ékszertervező), most 14% kedvezménnyel lehet vásárolni a webshopban, a HEART14 kóddal, február 10-ig.

Bicska

Egy felnőtt nő táskájából nem hiányozhat egy jó bicska! Ez a Victorinox karácsonyi limitált kiadás például elég jól néz ki.

8853909504030_celum_116439_1280wx1120h.jpg

Fogkrém

Amennyiben már közelebbi viszonyt ápolunk partnerünkkel, meglephetjük egy menő Marvis fogkrémmel! Én mostanában találtam rá, és még jól is néz ki! (Egyelőre még nyomozom, lehet-e Magyarországon kapni.)

20170203_083436-01_2.jpeg

 

 

 

Itt is vagyok: Facebook, Instagram

Valentin-napi ajándékok magamnak Tovább
Utazás a fogsorom körül

Utazás a fogsorom körül

avagy szájápolás 40 felett

gummi-teeth-candy-125806-ffkk.jpg

10 éve kezdődött, ha jól emlékszem, amikor is megtudtam, hogy annyira okos vagyok, hogy 5 bölcsességfogam van és mindegyik vízszintesen nő. Természetesen, semmi sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, például, hogy vegyük ki mindet egyszerre, altatásban.

Férfiasan bevallom, én az a típus voltam, aki akkor megy fogorvoshoz, amikor már fáj. Mégis ki az,  aki csak úgy elmegy mondjuk 3 havonta megnézetni, hogy minden rendben van-e?

Aztán elhatároztam tavaly, hogy ennek véget vetek, persze akkor már megint fájt, és hogy ezentúl rendes leszek és tényleg törődni fogok a fogaimmal. (A fogfehérítésen kívül.)

Ugyanis, bármennyire is lelkiismeretesen törődünk a fogainkkal, a korral erre is nagyobb figyelmet kell szánnunk. 40 felett csökken a nyáltermelésünk, amely védelmet nyújt a fogszuvasodás ellen, az ínyünk elkezd visszahúzodni és a a fogzománcunk is vékonyodni kezd. Egészen lehangolóan hangzik, ugye?

Azonban napi 10 perces ráfordítással is már sokat tehetünk a fogainkért!

1. Napi 2 fogmosás - reggeli és vacsora után, lefekvés előtt, többször amúgy nem szükséges, ne menjen a mennyiség a minőség rovására. Én néha ebéd után is szoktam, ha olyan kaját eszem, így a lelkiismeretem még nyugodtabb!

2. Elektromos fogkefe - Sokkal nagyobb hatásfokkal és sokkal alaposabban tudjuk a fogfelszíneket ezzel megtisztítani, én felváltva szoktam, mondjuk amikor irodában dolgoztam, akkor ott rendes  fogkefét tartottam a fiókban. (Én beruháztam egy Braun Oral-B-re tavaly, azóta is tökéletes.) Ja, és nem az ínnyel párhuzamosan sikálni a fogat, mert ez felgyorsítjhatja a fogzománc kopását, hanem körkörös vagy sepregető mozdulatokkal.

3. Fogselyem, fogselyem és fogselyem - Sajnos még a legszuperebb elektromos fogkefével sem lehet a fogközöket áttisztítani, ehhez mindenféleképpen fogselyem szükséges. A szájban lévő fogfelszínek 35-40%-át, csak fogselyemmel tudjuk tisztán tartani.

4. Szájfertőtlenítés, éjszakai pakolás - A még jobb hatás elérése érdekében, érdemes szájfertőtlenítővel is öblögeti, valamint heti egy alkalommal magas szövetazonos ásványi anyagot tartalmazó krémmel, például Tooth Mousse-szal, lefekvés előtt bekenni a fogakat éjszakára, kvázi mint egy pakolás. Az éjszaka folyamán ez nem csak hogy csökkenti a fogak hőérzékenységét, de nagy mértékben csökkenti a szuvasodások kialakulását, vagy a már kialakult szuvasodások progrediálását lassítja.

5. Ellenőrzés - Alkalmanként ha van egy ráérős esténk, egy elszopogatott plakkfestő tablettával (patikákban kapható), érdemes ellenőrizni a fogmosásunk hatékonyságát. Ezt még nem próbáltam, de felírtam.

Nagy általánosságban, félévente érdemes felkeresni a fogorvosunkat, illetve a dentalhigiénikust egy esetleges tisztításra, a szakemberek pedig javasolják majd ha érdemes sűrűbben, vagy esetleg elég ritkábban visszajárni. Nagyon fontos viszont, hogy a már kialakult fogköveket semmilyen körülmények között ne próbáljuk otthon házi praktikákkal eltávolítani, mert a nem kellően steril műszerekkel nagyon súlyos fertőzéseknek tudjuk kitenni a szájüregünket.

A cikk megírásában fogorvosom, Dr. Rubóczki Gábor segített (a konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa, endodontus) / Dental Studió Budapest
 
20170203_083436-01_1.jpeg

Amúgy Olaszországban megtaláltam a legmenőbb kortárs fogkrém márkát, a Marvis-t, nem győzőm vásárolni a különböző ízesítéseket. És ugye milyen jól néz ki??

Utazás a fogsorom körül Tovább
Űrhajós a kifutón

Űrhajós a kifutón

teljes_kepernyo_rogzitese_2017_02_03_lll.jpg

Nick Graham, amerikai férfiruha tervező 2017-es őszi/téli kollekcióját, melynek címe "Élet a Marson 2035-ben/Life on Mars 2035", az űrutazás inspirálta, így mi sem volt logikusabb, mint egy űrhajós legendát is felvonultatni a kifutón. 

teljes_kepernyo_rogzitese_2017_02_03_144121.jpg

A 87 éves Buzz Aldrin most először debütált modellként, a backstage képet elnézve otthonosan érezte magát.

gallery-1485898121-gettyimages-633178256.jpg

teljes_kepernyo_rogzitese_2017_02_03_144222.jpg

Aldrin Neil Armstrong-gal lépett a Holdra 1969-ben, másodikként, viszont ő volt az első ember, aki a Holdon pisilt.

astronaut-buzz-aldrin-nick-graham-fall-winter-2017-2018-new-york-fashion-week-mens-the-dapifer.jpg

Aldrin mellett, a 61 éves Bill Nye is most debütált a kifutón, ő Science Guy néven ismert, amerikai tévés személyiség elsősorban, másodsorban tudós, aki gyerekek millióival ismertette meg a tudomány alapjait.

Ahogy ez az eset is bizonyítja, soha nem késő pályát módosítani!

 

Itt is vagyok: Facebook, Instagram

Űrhajós a kifutón Tovább
Reigl Judit: csak festeni, amit akarok

Reigl Judit: csak festeni, amit akarok

A női művészek életművével foglalkozó AWARE díját kapta meg Párizsban

image.jpg
Fotó: Stiller Ákos

A 93 éves Reigl Judit a női művészek életművével foglalkozó AWARE díját kapta meg tegnap Párizsban.

Reigl Juditot a díjra a toulouse-i kortárs múzeum, a Les Abattoirs igazgatőnője, Annabelle Ténèze terjesztette fel, aki a díjátadón mondott beszédében egyebek mellett azt emelte ki, hogy Reigl Judit életműve nagyon nagy hatással van a fiatal művészgenerációra, sokan példaképüknek tartják, és nem mellékesen azt is hangsúlyozta, hogy Reigl Judit egykor menekültként érkezett Franciaországba.

A magyar születésű, Franciaországban élő festő egyik festménye tavaly nyáron a Sotheby's párizsi aukcióján 412 ezer euróért (128 millió forintért) kelt el, élő magyar festő művéért nem fizettek még ennyit.
02_-reigl-judit_robbanas.jpg
Reigl 1923-ban született Kapuváron, 1950-ben hagyta el az országot, a festészet szabad művelése céljából „disszidált”, mert itthon politikusok portréinak megfestésére kapott megrendelést. Nyolc alkalommal sikertelenül, aztán Párizsban kötött ki, 1963 óta Marcoussis-ban él.

Reigl Judit mindig csak egyet akart: festeni. Ahogyan ő akar.

"Három és fél hónapon keresztül mentem, kilenc határon keltem át, mert akkor még zónákra volt osztva a kontinens. Általában gyalogosan, ilyen-olyan segítséggel jutottam tovább. Nem lehetett félni, fel sem merült. Még a halál is jobb lett volna, mint maradni. Nem vállaltam a szegénységet, az jött magától. El kellett viselni, aztán ki kellett jönni belőle.  Amikor kiértem, mázolónak is beálltam, csak hogy ecset legyen a kezemben. De nagyon kemény munka volt. Az első világháború óta nem festették Párizsban a lakásokat! Ott várt a szén a kádban, azt lapátoltam. De nem volt baj, mert megvolt a lehetőségem, hogy mellette azt fessek, amit akarok." - nyilatkozta egyszer a HVG-nek.

2014-ben a budapesti Ludwig Múzeumban volt életmű-kiállítása, Űr és extázis címmel, el is mentem megnézni, több mint 90 művet állítottak ki, igazi katarzisos élmény volt. 

Festményei a világ legnagyobb és legfontosabb kortárs közgyűjteményeiben, a New York-i Modern Művészeti Múzeumban (MoMA), a Metropolitan Múzeumban, a londoni Tate Modernben és a párizsi Pompidou Központban is megtalálhatók.

 
Mégis, Reigl azok közé tatozik, akiket külföldön jobban ismernek, mint itthon.

Források: hvg.hu, Artportal, Magyar Hírlap, Wikipedia
Itt is vagyok: Facebook, Instagram
Reigl Judit: csak festeni, amit akarok Tovább
Stílus inspiráció: Csíkos minden színben

Stílus inspiráció: Csíkos minden színben

ss17_day3-5831_1kk.jpg

Valójában a csíkos minta, soha nem megy ki a divatból, így sosem ciki hordani, - nem úgy mint a váll nélküli felsőt vagy a bársonyt - , egy tengerészcsíkos póló minden felnőtt nő ruhatárában alap darab kellene, hogy legyen.

Neked van? 

Na de, lépjünk túl a klasszik matrózon, mert idén jönnek a színes csíkos cuccok, aminek én nagyon örülök, mert 40 felett inkább legyünk paradicsommadarak, mint varjak!

A tévhittel ellentétben a csíkos nem kövérít, ha jól hordjuk, a hosszanti csíkok alapvetően vékonyítanak, de mintától függően a keresztbe csíkos sem kövérít minden esetben. Minél szélesebb a csík, annál nagyobbnak látszunk, így aki vékonyabbnak akar tűnnni, az vékony csíkos ruhákat keressen.

yara-shahidi.jpg

Yara Shahidi Naeem Khan ruhában a SAG díjátadón
michelle-dockery.jpg
Michelle Dockery Elie Saab ruhában a SAG díjátadóm
A képekre kattintva lehet a webshopokba eljutni. 
043_parmiter_dresses_multi_finery_london_1374.jpg
detail_1.jpg
76dgb_4.jpg
20161215_060_fenchurch_dresses_multi_finery_london_0365.jpg
ta63xb_06_rn_01-prdd.JPG
Ezt a pink-fekete a pulcsit az olasz Twinset márka kollekciójában találtam, amúgy már Pesten is van üzletük az Erzsébet téren a Fashion Street-en, és pont mától 50%-os leárazás indul várunk a teljes téli árukészletre. 
5715876713_1_1_16.jpg
teljes_kepernyo_rogzitese_2017_02_02_93751.jpg

 Itt is vagyok: Facebook, Instagram

Stílus inspiráció: Csíkos minden színben Tovább
A nő, aki 65-ször mondott nemet

A nő, aki 65-ször mondott nemet

00wp-blume-jumbo-v2k.jpg

A képen Mary Landon Baker, chicagoi örökösnő, 1922-ben, éppen Angliába készül, hogy feleségül menjen Allister McCormick milliárdoshoz. Aztán meggondolja magát az oltár előtt. Háromszor. 

Mary London Baker azzal írta be magát a történelembe, hogy a végén mindig nemet mondott. Saját bevallása szerint 65-ször.

Azt mondták rá, hogy félénk, mivel mással nem tudták magyarázni, hogy miért is nem akar férjhez menni. Az 1920-as években ez nyilvánvalóan teljesen értelmezhetetlennek tűnt, ráadásul nem volt csúnya, jó parti volt. 

“Nem mentem férjhez, mert nem találkoztam a megfelelő férfivel, a megfelelő időben és a megfelelő helyen."  - mondta Mary élete vége felé. "Soha nem voltam szerelmes."

És bár félénknek titulálták, korántsem volt az, ahogy olvasom, rengeteget utazott, partikra járt, élvezte az életet. 

Bár valljuk be, kivételes helyzteben volt, nem volt rászorulva soha semmilyen anyagi támogatásra, így az lehetett ami akart lenni: szabad és független.

1961-ben, 61 évesen halt meg.

Inspirációs forrás: The New York Times

Itt is vagyokFacebook, Instagram

A nő, aki 65-ször mondott nemet Tovább